top of page

Opgeruimd het ouderschap in

Tips voor aanstaande moeders en vaders om het huis babyproof te maken.

babykamer opruimen in huis door opruimcoach  dr tidy up in Amsterdam

Gefeliciteerd, aanstaande mama's en papa's! Terwijl je je voorbereidt op de komst van je kleintje, is het normaal om een mix van opwinding en zenuwen te voelen. Een van de dingen die je misschien op je to-do lijstje hebt staan, is het opruimen en organiseren van je huis voordat de baby arriveert. Een opgeruimd huis kan niet alleen rust en orde brengen in een hectische periode, maar het kan ook helpen bij het creëren van een veilige omgeving voor je kleintje.


Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen naar een opgeruimd huis voordat de baby komt:


1. Maak ruimte voor de baby 

Begin met het opruimen van overbodige spullen. Denk aan het wegdoen van kleding die je niet meer draagt, boeken die je niet meer leest en andere items die je niet meer gebruikt. Dit zal niet alleen ruimte vrijmaken, maar het zal ook helpen bij het verminderen van rommel in huis en schoonmaken wordt een stuk makkelijker


2. Babyproof je huis

Als je eenmaal hebt opgeruimd, is het tijd om je huis babyproof te maken. Dit betekent het verwijderen van potentieel gevaarlijke voorwerpen en het installeren van beveiligingsmaatregelen zoals stopcontact beschermers en traphekjes. Vergeet ook niet om giftige stoffen en scherpe voorwerpen buiten het bereik van je kleintje te houden.


3. Organiseer met de baby in gedachten 

Denk vooruit en organiseer je huis met de behoeften van de baby in gedachten. Creëer bijvoorbeeld een handige verschoonhoek met luiers, doekjes en andere benodigdheden binnen handbereik. Maak ook ruimte voor speelgoed, kinderwagen en andere baby benodigdheden.


4. Doe het samen 

Het opruimen en organiseren van je huis kan een grote taak zijn, dus aarzel niet om hulp in te roepen van je partner, familie of vrienden. Samen is het veel leuker en kunnen jullie sneller en efficiënter werken. Het kan ook leuk zijn om samen herinneringen op te halen terwijl je door oude spullen gaat.


5. Wees niet te streng voor jezelf

Het is normaal om je overweldigd te voelen tijdens het opruimproces, vooral voor de aanstaande moeder. Wees daarom niet te streng voor jezelf en neem regelmatig pauzes om te rusten en te ontspannen. Vergeet niet dat het belangrijkste is dat je een veilige en liefdevolle omgeving creëert voor je kleintje om in op te groeien.

Het opruimen en organiseren van je huis voordat de baby komt, kan een uitdagende taak zijn, maar het is zeker de moeite waard. Met een opgeruimd en babyproof huis kun je met een gerust hart genieten van de kostbare momenten met je kleintje. Dus, rol op die mouwen en hup aan de slag! Lukt het, om welke reden toch niet, roep dan de hulp in van een opruimcoach. DR TIDY UP komt je graag helpen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page